Да изберем правилната рокля според фигурата си

Лесно може да сте завладяващи и красиви в своята нова рокля макар и да знаете, че фигурата ви е несъвършена. Тайната е просто да подберете дрехата спрямо своите пропорции, форма на тялото и килограми. По-големият ханш, изпъкналото коремче или пък изразените рамене вече няма да са в ущърб на перфектната ви визия, стига правилно да подберете роклята, в която ще ги облечете.
Има четири основни типа женска структура и всяка една от тях е подходяща за определен тип облекло, което подчертава плюсовете й и "заобикаля" минусите. Ето ги и тях:
1. Фигура тип обърнат трапец - Ако талията ви не е добре изразена, а раменете са по-широки от бедрата, то вие имате трапецовидна фигура. В такъв случай е уместна рокля със същия трапецовиден силует, която има талия стил ампир или пък едно рамо. Ако пробвате дреха с ниска талия ще успеете да създадете илюзията за съразмерни пропорции, защото вниманието на заобикалящите погледи ще се концентрира от раменете към талията.
Не се препоръчва: буфан ръкав, деколте тип лодка или V-образно
2. Фигура тип стандартен трапец - Ако бедрата ви са по-едри и широки от раменете, то вие имате типичната трапецовидна женска конструкция. Ако избирате роклите си с висока талия, под линията на бюста, тези несъвършенства в тялото ви едва ще се забелязват. Подходящ е също буфан ръкав. V-образното деколте също е ваш приятел в случая, защото то подчертава бюста и разширява визулано пропорциите на раменете ви.
Не се препоръчва: рокли с ниска талия, тясна, стегната горна и широка, разкроена долна част на роклята
3. Фигура тип пясъчен часовник - В случай, че вие сте от дамите чиито бедра и рамене са еднакво широки, а талията ви е деликатна и ясно изразена, най-правилната рокля за вас е тази с пристегната талия (примерно с колан), а надолу пада свободно и щедро.
Не се препоръчва: широки, невталени модели
4. Фигура тип правоъгълник - Тези от вас, които имат хармонични пропорции на раменете и бедрата, но талията не е достатъчно изразена, обладават структурата на типичния правоъгълник. Тук подходяща е рокля със строга линия - прав модел с ниска талия. Такива са роклите тип трапец от 60-те години и прав модел с по-ниска талия, каквито са носили жените в началото на века.
Не се препоръчва: вталени модели


Rokli