Нов живот за старата рокля

Много често се случва така, че в гардероба ви има рокля, която поради определена причина внезапно се е смалила. Причините са две - или сте качили излишни килограми, или платът се е свил след пране.
При желание можете да подарите на старата рокля нов живот. Естествено, можете просто да се подложите на адска диета, дори причината за смаляването на роклята да е в пералнята, но тогава ще се наложи да прекроявате останалите си дрехи.
Преди да предприемете следващата си стъпка, трябва да сте наясно какво се опитвате да постигнете. След това всичко зависи от структората на роклята, която ще преправяте.
Ако дрехата е с много шевове и релефи, това дори помага. Може просто да добавите някакъв вид плат между шевовете - в тон с основния или контрастен. Но ще се наложи да разпорите шевовете на роклята.
После добре изгладете шевовете и премахнете всички конци от предишни шевове. Можете да разширите роклята си с помощта на красив мрежест плат или тюл.
Това ще направи дрехата секси и женствена. Ако се тревожите, че платът ще прозира, комбинирайте тюл и мрежа, като ги сложите един върху друг. В момента са модерни тъкани в телесен цвят в съчетание с черни мрежи.
Ако роклята ви е нова, но просто се е смалила, макар че не сте я носили, разпорете шевовете и се опитайте да намалите сантиметрите, които са оставени да стърчат извън шевовете. Колкото и незначително да ви се струва, това ще разшири значително роклята.
За да удължите роклята, зашийте в долната й част волан, който е привлекателен като цвят и десен. Можете също така да разрежете роклята в талията и в тази част да добавите плат по избор.
Не забравяйте, че преди да зашиете нова тъкан към старата рокля, трябва добре да сте изпрали плата и да го изгладите. Ако роклята ви е станала тясна в гърдите, направете деколтето по-дълбоко. Ако дрехата е тясна в ханша, добавете триъгълни клинове от друг плат.


Rokli